Sorlis
SPARKLING WHITE
IGT VENEZIA GIULIA

Grapes
PIWI white grape varieties.
Service temperature
Leaving the natural sediment on the bottom or turning the bottle upside down, that means shaking it (gently) before pouring, to embrace its cloudy pleasures. We reccomend to serve it between 6°-8° degrees.
Pairings
Fish aperitifs, vegetarian aperitifs, whipped salt cod crostini, excellent with sushi.

Description
Sorlis è un vino vivace dal colore giallo paglierino con riflessi verdognoli. Al naso spiccate note agrumate, fiori bianchi e ricordi di erbe officinali come mentuccia e salvia. Delicate note di crosta di pane sul finale. Il perlage è fine e delicato. Al palato la parte minerale è pronunciata e la sapidità è ben presente e avvolgente.
Vinification
Use of free-run juice only, obtained from the overlying weight. Long fermentation at low temperature and battonage for 3-4 months. The second fermentation takes place in the bottle using the natural residual sugar. The wine has natural yeasts on the bottom.
Sorlis
TECHNICALSHEET